Krig är fred och nyspråk är inne igen

[REV] Tur att man har kontakt med journalister som kan skicka de handlingar som egentligen borde skickats ut till exempelvis dem som ska fatta beslut… Trots att den aktuella handlingen om KIF och ÖSK-avtalen inte gått ut till Kommunstyrelsens ledamöter (som ska besluta) berättar kommunledningen för media vad som kommer att hända. Eftersom högerkoalitionens princip tycks vara att det bara är bra om ingen får se handlingar före beslut borde man inte vara förvånad. I det nya avtalet har man ändrat formuleringarna så att det inte syns att ÖSK och KIF ska få olika mycket pengar. Det innebär dessvärre också att det blir omöjligt att se vad avtalen kommer att kosta.

”Genom att kommunen tecknar avtal med båda klubbarna främjas jämställdheten inom idrotten”, skriver högerkoalitionen i sitt pressmeddelande. I det ursprungliga förslaget (som faktiskt skickats ut…) står att ÖSK ska få 700 000 och KIF Örebro får 300 000 kronor per år. Nu får båda klubbarna 500 000 kronor i fast ersättning och därutöver blir det en rörlig ersättning (som ÖSK kommer att få större del av). Det är alltså inte klart vad KIF ska få, det är inte klart vad det hela kostar skattebetalarna och det är inte klart vad detta innebär för övriga stöd (sponsring, arenakostnad och annat). Det är heller inte klart vad det innebär för övriga idrottsföreningar. När presenterar kommunledningen svaren? Efter beslut? Orwell var före sin tid: krig är fred, frihet är slaveri. Och jämställdhet är olika mycket pengar till kvinnor och män.