Ryanair: Swedens only no-brains airline

Att Ryanair är dåliga är inget nytt. Att folk ändå står ut med dem beror på att de (ibland) är billiga (det gäller ju att boka rätt biljetter, att inte ha packning, att stå ut med att bli bossad med och att kunna leva utan service och så vidare). Att det är ett företag som vägrar kollektivavtal är inte lätt att leva med, men eftersom fler flygbolag har samma (korkade) inställning så har jag ändå flugit med Ryanair. Men så korkade som de nu visar sig vara så får det räcka. Se själv här.

Att de gör en gubbslem-annons med en ”sexig skolflicka” som lockbete är illa. Att de raljerar över att ERK prickar annonsen för att vara sexistisk är också illa. Men sen skickar de ut världens kanske mest korkade pressmeddelande där de angriper Birgitta Ohlsson (fp) (efter att hon kritiserat Ryanairs annons men försvarat deras rätt att göra korkade annonser). För andra gången idag måste jag hålla med en folkpartist… Birgitta Ohlsson har helt rätt: bojkotta Ryanair. Ryanair är bara värda förakt (och dessutom är de inte alls alltid billigast).