Hoppas Werme ändrar sig i fler frågor!

Det var en verkligt glad nyhet NA levererade igår, och som idag har bekräftats (här är Radio Örebros rapportering): Örebro får en deltävling i nästa års melodifestival. Jag kommer inte att vara där (inte min grej), men det är mycket bra för örebroarna, för tillväxten och för jobben. Precis som vi (s) sa när vi röstade för att skapa en citymässa i Örebro: den kommer att vara bra för Örebros utveckling. Lyckligtvis var vi överens med (m), (kd) och (v) om detta. Mot var (fp), (c) och (mp) och det är bara att konstatera att om Staffan Werme och hans kompisar styrt då hade Örebro inte kunnat få melodifestivalen.

Numera håller Staffan Werme (ordförande i Kommunstyrelsen i Örebro, fp) med om vad vi sa då: ”I denna festival tar nu Örebro plats. Det är roligt. Men det är också inte helt oväntat.” Så lät det inte riktigt när beslutet om att skapa Conventum Arena diskuterades och när beslut skulle fattas. Då raljerade han om hur otänkbart det var att Örebro någonsin skulle få melodifestivalen, hur korkat det var att bygga en citymässa. Då skrev Werme så här: ”Har någon där ute i cyberrymden hittat några argument för att bygga den nya kommunala mässladan? I så fall: HÖR AV DIG!”

Vid ett annat tillfälle så här: ”Så har då en majoritet beslutat dels att vi ska bygga en ny mässa vid Södra Station och dels en parkeringsanläggning vid Pingstkyrkan. Det är tragiskt.”…”Nu ska kommunen bygga mässa. Det blir de svaga eleverna och de sårbara äldre som får betala.”

Så här såg det ut när NA frågade partiföreträdarna om inställningen i en rad frågor, Staffan Werme längst till vänster (jag har fotat av bilden ur NA, därav den dåliga kvaliteten):

ja-o-nej-till-conventum1

Vem vet, kanske han snart ändrar sig om den där – otroliga – idén om att göra om Svampen till kontorlandskap också?

Han kanske rentav byter åsikt när det gäller kommunala bolag? Visst ja, det har han ju redan gjort: numera finns det ju ingen uppgift (gymnasieskolor, friidrottshallar, bandyhallar, bostäder, idrottshus…) som inte kan fixas genom att ansvaret flyttas till ÖrebroPorten…