Sent ska syndaren vakna

[REV] Idag kovände regeringen. Igen. Storstilat ska nu kommuner och landsting få ökade statsbidrag efter att regeringen i många år skurit ner. Och självklart kovänder de borgerliga Örebro-politikerna: nu hyllar de regeringens kloka agerande”. Det hade varit bättre om de framfört de åsikterna tidigare, då hade en del av krisen kunnat avvärjas. Regeringens satsning är för lite och för sent. Så här sa några borgerliga politiker i Örebro tidigare:

”Enligt Örebros kommunalråd Staffan Werme (FP) ska man inte överskatta betydelsen av ett höjt statsbidrag.” …”Han säger också att det går att spara på exempelvis skolan utan att försämra kvaliteten, eftersom elevkullarna minskar i hela landet.” (NA 090319)

”Nu handlar det dock om att hålla i hatten när snålblåsten fortsättar. Ekonomin i stat, kommuner och landsting måste vara i balans, det är ingen lösning att ha stora underskott i offentliga finanser.” (Kent Persson, m, försvarar regeringen för att de inte återställer/höjer statsbidragen).

Dagen efter, när jag ser kommentarerna i NA, inser jag att jag måste be om ursäkt. Staffan Werme vänder inte alls: ”Vi hade klarat oss ändå”, säger han till NA. Även om jag verkligen ifrågasätter hans resonemang, så måste jag medge att han i alla fall är konsekvent. Han vill verkligen inte få hjälp – han vill inte slippa göra nedskärningar. Eller som signaturen ”Bratwurst” skriver i NAs kommentarsfält: ”Vi klarar oss ändå … ganska roligt uttryckt med en skola som saknar många miljoner för att kunna bedriva en bra verksamhet … med en äldrevård som saknar ännu fler miljoner för att kunna ta hand om de gamla.. ” Jag håller med Bratwurst, jag håller inte med Werme.