En myndighet höjd över all misstanke

ETC skriver om FRAs nya logga för signalunderrättelseverksamheten.fra-loggan

 Och precis som ETC så riskerar jag att skriva alldeles för hårda ord om jag kommenterar vapnet själv. Så jag gör som ETC, jag citerar Cap&Design:

”Prova att titta på det svartgula vapnet ovan. Vad för det tankarna till? För mig går associationerna om inte till medel­tiden så ofelbart till något slags stormtrupper från 30-talet. Jag säger som Caroline af Ugglas: ”Snälla, snälla, snälla!” FRA:
1. Varför behöver ni en vapensköld? Medeltiden är över!
2. Om det nu är så noga med vilka signaler som skickas mellan medborgarna över våra gränser, varför låter ni ens någon av era avdelningar signalera till medborgarna att ni kommer jaga den som bryter mot lagen med facklor och elstötar?

Om ni vill visa att övervakning av vår internettrafik inte är ett steg mot en repressiv kontrollstat borde ni kanske välja en annan symbol för Signal­underrättelsetjänsten, någon som inte för tankarna till 1930-talets auktoritära utopier.”