Viktigt med satsningar för nya jobb

Idag publicerar NA min krönika om vikten av att göra investeringar för framtida tillväxt, utveckling och nya jobb. Jag skriver bland annat att det är viktigt att det finns breda överenskommelser om viktiga utvecklingsfrågor och att man bör vara öppen gentemot skattebetalarna om vad exempelvis arrangemang som melodifestivalen kostar. Här kan du läsa hela krönikan.

Jag skriver också att det var tur att besluten om Conventum Arena fattades förra mandatperioden (då fanns en majoritet bakom beslutet: S, M, KD och V), för med den politiska majoritet som styr Örebro efter valet 2006 så hade inte byggnaden funnits och diskussionen om en eventuell melodifestival hade varit i högsta grad hypotetisk.

Det har ju nämligen varit intressant att följa folkpartisterna i Örebro, som krumbuktat sig rätt mycket för att kunna glädja sig åt arrangemang i Conventum Arena (”citymässan”) – samma byggnad som de var rätt högljudda i sin kritik mot innan den byggdes. Nuvarande ordföranden i Kommunstyrelsen, Staffan Werme (fp), skrev så här 2006: ” “Har någon där ute i cyberrymden hittat några argument för att bygga den nya kommunala mässladan? I så fall: HÖR AV DIG!” Eller så här: ”Så har då en majoritet beslutat dels att vi ska bygga en ny mässa vid Södra Station och dels en parkeringsanläggning vid Pingstkyrkan. Det är tragiskt.”…”Nu ska kommunen bygga mässa. Det blir de svaga eleverna och de sårbara äldre som får betala.”  Staffan Werme raljerade dessutom i Kommunfullmäktiges talarstol om hur otänkbart det var att Örebro någonsin skulle få melodifestivalen och hur korkat det var att bygga en citymässa. När Örebro kommun senare fick en deltävling i melodifestivalen lät det annorlunda: ”I denna festival tar nu Örebro plats. Det är roligt. Men det är också inte helt oväntat.”