Sonic styr upp spellistan

Jag har ju tidigare beklagat mig för att jag inte hänger med tillräckligt i musikvärlden – att jag missar massor av ny bra musik. Tidningen Sonic har i många år fyllt på några genrer. Av någon anledning har jag varit utan Sonic ett tag nu (har ingen riktig koll på när den slutade komma…) men nu är ordningen återställd. Och när jag nu fått några dagar på mig att lyssna igenom senaste cdn (det följer med en cd i varje nummer) blev det till att uppdatera ”bäst just nu- listan” (dessutom har jag haft en lugn dag med massor av tid…). Förutom Sonic-skivan och alla gamla favoriter som tycks ha borrat sig fast i spellistan så klarar sig The Streets, M.I.A. och The Kooks kvar från grannens-brorsas-bland-skiva. Enjoy yourself:

1. Imperial State Electric – I’ll Let You Down (Tack, Sonic!)
2. Andreas Söderlund – Daustralien (dito)
3. The Magic Numbers – The Pulse (äntligen nytt från de skäggiga/håriga engelsmännen – även här var det Sonic som tipsade)
4. Ida Redig – Always On The Run (Tack, Sonic!)
5. Jace Everett – Bad Things (rysligt bra ledmotiv från True Blood)
6. The Streets – Heaven for the Weather (otroligt skojig text, men framrörallt fantastisk låt!)
7. Kent – Columbus (Kent är nästan alltid med på listan…)
8. M.I.A. – Paper Planes (märkligt mycket bättre än resten av M.I.A.s låtar – fast de andra kanske växer snart)
9. Hello Saferide – 2006 (otrolig låt och typisk HS-text)
10. Prince and the Revolution – Paisley Park (Dottern fortsätter säga: ”pappa det ringer”, när ”Paisley Park” kommer ur högtalarna. Bra både som låt och ringsignal.)
11. newkid – Gör det för (Tack, Sonic!)
12. Millencolin – Battery Check (Örebros stolthet och fastskruvade i min ”bäst just nu-lista”)
13. R.E.M. Feat. Q-Tip – The Outsiders (ännu en listinventarie)
14. The Specials – Enjoy Yourself (It’s Later Than You Think) (upptäckt via Party Animals på SVT, att jag inte upptäckt The Specials på nära 30 år – deras storhetstid var ju 70/80-tal)
15. The Kooks – She Moves In Her Own Way (klart bäst av The Kooks låtar, men det är flera andra som nu börjar sätta sig…)