10 ord om högern och ÖBO och ett ord om VM

[REV] Jag har inte bloggat på en och en halv vecka. Och även om ingen annan funderar på detta så har jag funderat en hel del på varför det blivit så.

Jag skulle kunnat blogga om hur högerstyret i Örebro inte ens vågar låta örebroarna avgöra om 849 ÖBO-lägenheter ska säljas, trots hyresgästernas och örebroarnas vilja. Men jag nöjer mig med 10 ord: Högern tror att de kommer att förlora valet i Örebro.

Jag skulle kunna skriva om hur tråkigt ofta fusk lönat sig under herrfotbolls-VM. Men ett ord räcker: Pinsamt.

Jag kunde ha skrivit ytterligare om de tveksamheter som lyfts fram när NA granskar Kommunfastigheter men jag nöjer mig med åtta ord : Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.

Eller om årets och århundradets mål, Linus Hallenius konstverk mot Syrianska i söndags. Men ett ord räcker: fantastico

Eller jag kunde skrivit om riktigt allvarliga saker: om hur Sveriges utrikesminister Carl Bildt misstänks för att ha en roll i folkmord. Men där finns egentligen inte mycket att tillägga, förutom: ta time-out!

Egentligen tror jag att mitt blogguppehåll beror på två saker: tidsbrist och alltför mycket länkande och kommenterande på Facebook. Så kommer det nog vara ett tag till, men framöver (fram till valet) kommer jag att använda bloggen till att berätta om vad jag/vi vill göra om vi får örebroarnas förtroende i valet 19 september. Jag kommer här att presentera punkt för punkt som jag har på min ”uppdragslista” – den lista jag tänker ge till förvaltningen om jag får ansvaret för att arbeta med samhällsbyggnadsfrågor efter valet. Det kommer att handla om utredningsuppdrag och konkreta förändringar. Om soptunnor, blomkrukor och utvecklingen av Örebros stadsbild. Återkommer till det.